Sószoba, sókabin építés

Egyedi sószobák építése otthonra és közintézményekbe egyaránt

Most megteheti mindezt! Otthonába viheti a természetes sóbarlangok gyógyító, sós klímáját! Családi sókabin, családi sókamra, családi szószoba építtetésével, melyet az Ön igényének megfelelően, az Ön ízléséhez, és elképzeléséhez igazítva, I. osztályú minőségben, az Ön számára is elérhető áron megvalósítom.

A sószoba jótékony hatásai

“A természet a gyógyítója minden betegségnek.” (Hippokratész)

A kristálysó a só legtökéletesebb geometriai formája, eredeti és természetes egységében megmaradt kincse a Földnek.

A kristálysót ősidők óta használják gyógyhatása miatt, ezt a jótékony hatást a mai világban új tulajdonsággal bővítve fokozottabban kihasználhatjuk. A kristálysót a modern technika használatával, melegítve vagy megvilágítva még hatásosabbá tehetjük, így érvényesítve a só levegőt tisztító, ionizáló, és a szemnek kellemes, léleknek nyugtató színterápiás hatása is.

A sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, s csökkenti a szervezetet érő káros terhelést, nagyobb mennyiségben (pl. sófal esetében) pedig már érvényesül a só, mint ásvány kiegyenlítő ereje: test-azonos biorezonanciás frekvenciamintája segít beállítani a szervezet energetikai egyensúlyát, ezáltal növeli a vitalitást és javítja a közérzetet. Nagy mennyiségű kristálysó beépítése már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük sókabinnak, sókamrának, sószobának vagy sóbarlangnak.

A sókamra, sókabin, sószoba, sóbarlang gyógymód és relaxációs mód, természetes egészségmegőrzés ideális helyszíne a család minden tagjának.

A sófal, sószoba, sóbarlang megépítéséhez csak a fantázia szabhat határt!

A sószoba, sókamra megépítése során együtt és külön–külön is felhasználhatók a parajdi és himalájai sószikla, a parajdi és himalájai sórög favázban elhelyezve, fehér sógranulátum, parajdi sótégla, a himalájai sócsempe, mely hátul egy LED fényszalaggal megvilágítva gyönyörű látványt nyújt, valamint a padló sóporral felszórva, vagy a sópor homokozónak kialakítva.

A terápia növeléséhez sógenerátor (száraz, illetve nedves) segítségével pedig száraz só, illetve sópára juttatható a levegőbe. Ezáltal a levegő sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz.

A sókabinban, sószobában, sóbarlangban a körülöttünk lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít. A sókabin sós levegőjének belégzése jótékony hatással van a légúti megbetegedésekben szenvedőkre és erősíti az immunrendszerünket, ezért megelőzésként gyerekeknek is javasolt napi fél órás használat. A sókabin klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása. A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi-téli időszakokban jelentősen csökkenhetnek a légúti és allergiás megbetegedések.

A sóterápia alkalmazásával, sikerrel veheti fel a harcot a következő betegségekkel szemben:

 • A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítólag és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre: nátha, megfázás, meghűlés, orrdugulás, orrfolyás, arcüreggyulladás, homloküreg –gyulladás, köhögés, légcsőhurut, hörghurut, légúti allergia (pollen, toll, pihe, stb.), légzéselégtelenség, dohányzás okozta irritációk, szénanátha, asztma, krupp, Bronchitis asztma, stb.)
 • A só gyulladáscsökkentő hatással bír bőrproblémákra, ekcémára, pikkelysömörre, stb.
 • A megvilágított sókristályok színei gyógyító sejtregeneráló és stressz oldó hatásúak.
 • A sókristály, rendező erejéből fakadóan a hiperaktív gyerekeknél rövid idő alatt csökkennek – megszűnnek a koncentrációs és alvászavarok.

  A sóterápia lényege, hogy a kristálysó oldatok az öngyógyító mechanizmusok útján fejtik ki jótékony hatásukat.

Néhány ötlet sószoba kialakításához

Sótéglákból felépített sófal

Ha csak a szoba egy részét szeretnénk sóval felszerelni, akkor ez a megoldás lehet a nyerő. Ha a só jelenléte mellett fontos a dekoráció is, akkor a sófal egy kiváló megoldás... pl. a gyermek ágyához, vagy a hálószobába az ágy mögé, vagy a nappaliba egy falfelülethez építve exkluzív látványt nyújt és rendkívül egészséges.

Falra ragasztott sópor

Ha az egész helyiséget sókabinnak akarjuk, akkor lehet egy hasonló megoldásban gondolkodni. A falra felhordott só lehet csak az oldalfalon de a plafont is beboríthatjuk. A padlóra pedig szinten kerülhet aprószemcsés sópor. Emellett nagyobb sótömbökből egyedi alakzatot is - amolyan kiugró sódomborulatot - varázsolhatunk a szobába. Így gyakorlatilag máris egy kisebb sóbarlangot építettünk.

Fakeretezett sófal

Egy egész sószobát így is kialakíthatunk. A sókristály rögöket egy fából készített rácsszerű fal mögé helyezzük. Természetesen a sószoba kinézetének csak a fantázia szab határt, na meg persze a pénztárcánk.

Sóbarlang

Ha komolyabban méretű szoba áll rendelkezésre, akkor kialakíthat belőle akár sóbarlangot is. Erről bővebben a sóbarlang építés oldalunkon olvashat.

Sószobáinkról készült képeink

További sószobás képeink a galériában.
Nézze meg őket és szerezzen inspirációt és jó ötleteket!

Pappszauna sószoba Nyíregyházán a

központi orvosi ügyeleten

A gyerekek már birtokba is vették azt a nyíregyházi sószobát, amelyet a Központi Orvosi Ügyelet épületébe építettünk. A kis helyiségben gyermek és szülő együtt játszhat, miközben a kicsi gyógyulhat. Az eseményről egy 2 perces riportot a Nyíregyházi TV is készített. Nézze meg a sószobát Ön is!

Mellékhatások és ellenjavallatok​

A sóterápiának kevés, ritkán tapasztalható mellékhatása van. Egyes használók a kúra elején torokkaparást, fokozott köhögést tapasztalhatnak, ez azonban természetes, a légutak tisztulási folyamatának része, amely során a só által feloldott, hosszú idő alatt lerakódott szennyeződések távoznak a tüdő legmélyebb részeiből is. Ezek a mellékhatások a lerakódott szennyeződések és kórokozók távozásával elmúlnak. Előfordulhat a bőr viszketése, illetve szemérzékenység, ilyenkor a kúrák gyakoriságát csökkenteni kell.

Az alábbi esetekben a terápia nem javasolt:

 • Tuberkulózis,
 • Súlyos szívelégtelenség

  Az alábbi esetekben a terápia nem engedélyezhető:
 • Lázas állapot
 • Heveny gyulladásos megbetegedések
 • Fertőző betegségek

Ha szeretne Ön is egyedi sószobát, sókabint otthonába vagy bárhová, akkor kérjen árajánlatot és írja meg nekem hogyan képzeli el, mekkora hely adott a kivitelezéshez, hova szeretné konkrétan és mivel legyen felszerelve!

A Papp Szauna pedig elkészíti Önnek úgy, ahogy megálmodta!

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében, és rendszeres szaunázó. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni, ping-pongozni, teniszezni, a sport mellett hobbija még a kertészkedés…