Finn szauna építés

Finn szauna építés otthonra és közintézménybe egyaránt

A finn szauna legalább kétezer éves múltra tekint vissza, az egészséges életmód szerves részét képezi.

A finn szaunában a hőmérséklet 60–100° C, de általában 70–80 ° C.
Vizet dobnak a speciális kályhában elhelyezett forró kövekre, így nagy mennyiségű nedves gőz, -úgynevezett löyly- keletkezik, ami növeli a szauna páratartalmát és hőjét.
A szauna a barátok és a család kikapcsolódási helye. A szauna „tisztítja a testet és a lelket”!

Finn szauna építés otthonra és közintézménybe egyaránt

A szaunák a finn életmód szerves részét képezik. Megtalálhatók számos finn tó partján, magánlakásokban, a cég központokban, a Parlamentben, bányákban, templomokban, a katonaságnak híres a szaunája stb. A szaunában nincs rang, vagy hierarchia. A szaunázás zuhanyozással kezdődik, amelyet gőzfürdő követ, melyet általában 60–100° C- ra melegítenek. A finn szaunában a hőmérséklet 60–100° C, de általában 70–80° C. Vizet dobnak a speciális kályhában elhelyezett forró kövekre, így nagy mennyiségű nedves gőz, -úgynevezett löyly- keletkezik, ami növeli a szauna páratartalmát és hőjét.

A legtöbbet kért kiegészítők a finn szaunához

A fényterápia színei, melyek segítik a megújulást

Vörös: az élet alapelemét jelképezi, életerőt kelt, segíti a vérkeringést és a gondolkodást, ösztönöz, élénkít és felpezsdít.

Sárga: A Nap melegét idézi, vidámabbá tesz, az intuíció, a megérzések és a jóság színe, serkenti az emésztést, erősíti az idegeket, jókedvre derít.

Kék: a végtelen szimbóluma, megnyugtat, lazít, fokozza az elmélyülést, csillapítja a fájdalmat, tisztítja a gyomrot és a bélrendszert.

Zöld: természetet, jó levegőt, a pihenést jelenti; erősítő hatású, harmonizálja az idegrendszert, segít a szem, és érrendszer frissítését.

A zeneterápia hatása

A zene terápiás jellegű alkalmazása több ezer éves múltra tekint vissza. Komplex hatásmechanizmusa, a zenét médiumként használó eljárás a személyiség önfejlesztő mechanizmusát kelti életre, s ezen túl fontos és hasznos kiegészítője a gyógyításnak, a gyógyulásnak és a megelőzésnek. Hatásos eljárás a testi-lelki ellazulás, stresszoldás elérésére.  A zeneterápia formái közé tartozik a pszichoanalitikusan orientált zeneterápia, melyet képzett zeneterapeuták végeznek egyénileg vagy csoportosan. Másik típusa az aktív zenélés, ahol a zenecsinálás által segítik elő az önkifejezést, fejlesztik a kreatív képességeket, és dolgozzák fel a tudat alatti dolgokat. Harmadik típusa az un. passzív zenehallgatás vagy más szóval receptív zeneterápia, melynek szintén igazoltan jótékony hatása van testre és lélekre egyaránt. 

Merülődézsa, dézsazuhany

Amikor a hőség kényelmetlenné válik, szokás egy tóba, tengerbe, dézsába, uszodába ugrani, vagy zuhanyozni. Télen a hóban gurulást vagy akár a tó jéges vizében való úszást használják. Gyakran a szauna után szokás a páholyban, vagy a szauna tornácán ülni, kolbászt, sört vagy üdítőt fogyasztani. Lehűlés után, az első fürdőzés során a finnek visszatérnek a meleg szobába, és újra elkezdik a ciklust. A hűtési ciklusok száma és időtartama személyenként változik, személyes preferenciáiktól függően. Általában legalább két vagy három ciklus 30 perc és két óra között tart. Finnországban a sok nyári faház lehetővé teszi, hogy késő estig folytassa az úszást. Különösen igaz ez nyáron, ahol éjszaka alig van sötétség. A tényleges szaunázás mély mosással zárul.

Tekintsen bele munkavégzésünkbe!

Helyszíni beépítéseink röviden

TIMELAPSE SOROZATUNKBÓL

Komplett finn szauna beépítése 2 percben

Ezt a finn szaunát megrendelőnk a lakás egyik sarkába álmodta meg. Nézze meg 2 percben hogyan építettük meg ezt a szaunát!

Ebben a helyiségben a fő látványosság

A sófalas finn szauna

Ezt a sófalas finn szaunát megrendelőnk a fürdőszobába álmodta meg. Nézze meg videónkat!

A pince kiváló helye lehet a szaunának

Finn szauna a pincében

Ezt a finn szaunát megrendelőnk a pincébe álmodta meg. Nézze meg 1 percben hogyan építettük be!

Tegye még egyedibbé szaunáját!

Egészítse ki az alábbi opciókkal is egyedi szaunáját

SÓTERÁPIA​
A szaunák falába épített himalájai sófallal a szauna meleg terápiája kiegészül és ötvöződik a só jótékony hatásával. A szaunában a körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató és gyógyító rezgést biztosít és exkluzív látványt is nyújt.
FÉNYTERÁPIA
Részesüljön fényterápiában is egyúttal a szaunában. A szaunába beépített elektromos fénytechnikai, színterápiás eszközök (led fényszalag, csillagos égbolt, színterápiás égő stb.) biztosítják a fényterápia lehetőségét.
HANGTERÁPIA
A szaunába beépített elektromos hangszolgáltató eszközök (mini hifi, vízmentes hangszóró stb.) biztosítják a zeneterápia lehetőségét is. Hallgasson relaxációs, gyógyító zenét a szaunában és fokozza a méregtelenítő terápia hatékonyságát.
AROMATERÁPIA​
Az illatok hatnak a szervezetünkre és a lelkünkre is. „Az illat kapcsolatot teremt a magasabb intelligenciával, az embert finomabb érzésekre, nemesebb érzelmekre, gondolatokra keltik.” Az illatokat szaglással érzékeljük, s jótékonyan hat a szervezetünkre a bőrünkön keresztül is. Több illatanyag erős germicid hatású. Az aromaterápiát csak úgy tudjuk megérteni, ha lelkileg átalakulunk. Ha pozitív irányba változunk, ha testileg, lelkileg megtisztulunk, olyan lelki és szellemi energiára teszünk szert, melyet eddig még nem tapasztaltunk. Illatanyagok széles választéka elérhető.
Previous slide
Next slide

Néhány általunk készített Finnszauna

További finn szaunás képeink a galériában is láthatók.
Nézze meg azokat, és szerezzen inspirációt, és jó ötleteket!

Egyedi igényeknek megfelelően számos nem szokványos körülményt oldottunk már meg…

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében, és rendszeres szaunázó. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni, ping-pongozni, teniszezni, a sport mellett hobbija még a kertészkedés…