Infraszauna építés

Infraszauna építés otthonra és közintézménybe egyaránt

• Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományhoz tartoznak.
• Az infrasugarak mélyen behatolnak a szervezetbe és belülről-kifelé felmelegítik azt.
• Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak.
• Látványos hatása van a bőrre, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.
Az infraszaunában infrasugarak melegítik fel a helyiséget. Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományhoz tartoznak. Mélyen behatolnak a szervezetbe és belülről-kifelé felmelegítik azt. Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak a sejtaktiválás és vérkeringés által előidézett anyagcsere-folyamat közben.
Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten is hatékonyan „dolgozik”.
Az infraszauna használata az alakot is formálja, az izomzat lazításában hatékony, a nyirokfolyadék intenzív keringetésével jobban serkenti az alakformálást.
Látványos hatása van a bőrre a pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.
Az infraszauna egyik legfontosabb része a fűtőegység. A szénalapú betétek -a nagy felületük miatt- alacsony felületi hőmérsékleten is működnek, így a szénalapú betétek alkalmazása biztonságo

Milyen infraszaunákat építünk?

Normál infrakabin

Az infrakabin ideálisnál magasabb hőmérsékletének hatása a jótékony láz állapotát idézi elő. A test felmelegítése jótékony hatású a szervezet egészére nézve. A hő hatására a vérkeringés élénkebb lesz, az anyagcsere és a kiválasztás felgyorsul, az immunrendszer aktivizálódik.

Só + infrakabin

Sófalas infrakabin, aktív sókabin sógenerátorral A kristálysót ősidők óta használják gyógyhatása miatt, ezt a jótékony hatást a mai világban új tulajdonsággal bővítve fokozottabban kihasználhatjuk. A sóaeroszol képződése folyamán a levegő negatívionokkal telítődik, aminek hatására olyan élénkítő hatás képződik, mint eső után. A só + infrakabinba belépve érezhető az előfűtött levegő kellemes hőmérséklete (37-40CO), melegsége az ember testhőmérsékletével szinte megegyező. A sógenerátor működtetésével az infrakabin meleg terápiája kiegészül, ötvöződik a só jótékony hatásával. Az infrakabinban a körülöttünk lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít. A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítóan, és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre, és erősíti az immunrendszert. Lélegezzen mélyet Ön is a többfunkciós infrakabinban, ahol egyidejűleg rátalálhat az igazi regenerálódásra, pihenésre, optimizmusra, vidámságra! Megelőzésre, egészség megőrzésre éppúgy alkalmas, mint a betegség gyógyítására! Mellékhatások nélkül. Többfunkciós infrakabin, ami nem csak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést biztosít.

Kombinált szauna

Egy helyiségbe egybeépített különböző szauna fajták ötvözete a kombinált szauna. A hagyományos finn szauna és az infraszauna élménye egy szaunakabinon belül. Igény szerint használható külön a finn szauna funkció, vagy külön az infraszauna rész. Eltérő szaunázási szokások kompromisszumok nélkül.

Az infrasugárzók hatása a szervezetre

Használata minden korosztály számára ajánlott.

Szaunák közül egyre elterjedtebb a karbonszálas vagy más néven karbonlapos infrapanellel kialakított infraszauna. A karbonszálas infraszauna népszerűsége nem véletlen, hiszen hatékonyan, s takarékosan „dolgozik”. A carbonlapos infraszauna egyenletesen és nagy felületen termeli a hőt, ezért a test egészét elérik a sugarak, még akkor is, ha nem ugyanabban a helyzetben ülünk vagy fekszünk. Az azonos méretű panelek összehasonlításakor bebizonyították, hogy a szén-alapú technológia, vagyis a karbonszálas infraszauna a leghatékonyabb. A hő eloszlása itt egyenletes így hamar és jól érezhetően beindul az izzadás. A karbonlapos szaunák sokkal rövidebb idő alatt elérik a szükséges hőfokot, így a felfűtési idő akár 30-50 %- kal csökkenthető, ezáltal a költségek is. – egyenletes sugárzás-eloszlás; nem kell tükröt beszerelni a sugárzó mögé – minimális felfűtési idő (sugárzó 10 perc alatt eléri az üzemi hőfokot) Sőt hamarabb kikapcsolható, mert a meleget hosszabb ideig megtartja! – alacsony fenntartási költség, javasolt teljesítmény: kb. 1000-1100 W / 1 m3 – talpsugárzó is beszerelhető – 50-55 Celsius környékén használható, kíméletesen, de hatékonyan izzaszt – használható minden nap, hosszú élettartam, várhatóan több mint 10 év

TIMELAPSE VIDEÓSOROZATUNKBÓL

Infraszauna építése egy fürdőszobába

Ezt az infraszaunát megrendelőnk a fürdőszobába álmodta meg. Nézze meg 1,5 percben hogyan építettük be ezt az infraszaunát! Látható, hogy bármilyen szögben lévő falfelület mellett-alatt lévő kis területre is építhető egy kisebb infrakabin.

Tegye még egyedibbé szaunáját!

Egészítse ki az alábbi opciókkal is egyedi szaunáját

SÓTERÁPIA​
A szaunák falába épített himalájai sófallal a szauna meleg terápiája kiegészül és ötvöződik a só jótékony hatásával. A szaunában a körülöttünk lévő só harmonikus, nyugtató és gyógyító rezgést biztosít és exkluzív látványt is nyújt.
FÉNYTERÁPIA
Részesüljön fényterápiában is egyúttal a szaunában. A szaunába beépített elektromos fénytechnikai, színterápiás eszközök (led fényszalag, csillagos égbolt, színterápiás égő stb.) biztosítják a fényterápia lehetőségét.
HANGTERÁPIA
A szaunába beépített elektromos hangszolgáltató eszközök (mini hifi, vízmentes hangszóró stb.) biztosítják a zeneterápia lehetőségét is. Hallgasson relaxációs, gyógyító zenét a szaunában és fokozza a méregtelenítő terápia hatékonyságát.
AROMATERÁPIA​
Az illatok hatnak a szervezetünkre és a lelkünkre is. „Az illat kapcsolatot teremt a magasabb intelligenciával, az embert finomabb érzésekre, nemesebb érzelmekre, gondolatokra keltik.” Az illatokat szaglással érzékeljük, s jótékonyan hat a szervezetünkre a bőrünkön keresztül is. Több illatanyag erős germicid hatású. Az aromaterápiát csak úgy tudjuk megérteni, ha lelkileg átalakulunk. Ha pozitív irányba változunk, ha testileg, lelkileg megtisztulunk, olyan lelki és szellemi energiára teszünk szert, melyet eddig még nem tapasztaltunk. Illatanyagok széles választéka elérhető.
Previous slide
Next slide

Néhány általunk készített infrakabin

További infraszaunás képeink a galériában is láthatók.
Nézze meg azokat, és szerezzen inspirációt, és jó ötleteket!

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében, és rendszeres szaunázó. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni, ping-pongozni, teniszezni, a sport mellett hobbija még a kertészkedés…