Sóbarlang építés

Sóbarlangok építésében is prémium minőség

A Papp Szauna nem csak szaunák építésében járatos, hanem sóbarlang építés illetve sószoba építésben és sószobák igényes kivitelezésében is!

A só gyógyító hatása már igen régóta közismert dolog. A sószoba tökéletes helyszíne a kikapcsolódásnak, a relaxációnak. Az öngyógyulási mechanizmusok közege, ezért fontos, hogy a pihenni, gyógyulni vágyó egyén jól érezze benne magát.

A sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, ezáltal csökkenti a szervezetet érő káros terhelést, segít beállítani a szervezet energetikai egyensúlyát.

A szauna és a só nem áll messze egymástól

A melegített vagy megvilágított kristálysó nagyon hatékonyan megtisztítja a levegőt, ionizálja azt és a hatása a szemnek és a léleknek is nagyon kellemes. Egy valódi színterápiát érhetünk el a sóterápia mellett pl. egy sófalas szauna építés esetén.

A sóterápia módszerei a megelőzésben nagy sikerrel alkalmazhatóak, de fennálló betegségnél is minden esetben felgyorsítják a gyógyulás folyamatát.

A sóterápia alkalmazásával, sikerrel veheti fel a harcot a következő betegségekkel szemben: nátha, megfázás, meghűlés, orrdugulás, orrfolyás, arcüreggyulladás, homloküreggyulladás, köhögés, légcsőhurut, hörghurut, légúti allergia, szénanátha, asztma, -krupp Bronchitis.

Az általános élettani hatások (tiszta légzés, immunerősítés, öngyógyulás, relaxáció, stressz oldás) mellett a só számos légúti és egyéb (érrendszeri, mozgásszervi…) betegségek tüneteit képes csökkenteni.

Milyen alapanyagokból épül meg egy sóbarlang?

FAl

A rendelkezésre álló helyiségnek akár az egész falfelülete beépíthető a só valamely formájával.- Amennyiben nem, – egy helyiségbe több különálló sófal beépítése is lehetséges – úgy a szabad falfelület díszíthető például tömörfa berakással, vagy a lambériák minőségi osztályba sorolása alapján igény szerint választhatók a csomós, illetve csomómentes fenyő, csomómentes éger, rezgőnyár, valamint a vörös cédrus közül.- A sófal esztétikus festéssel is kiegészíthető, természetesen olyan festékkel, mely meggátolja a gombák és baktériumok szaporodását a falon. A beltéri festék mosás- és súrolásálló, oldószer- és szagmentes, amely lég- és páraáteresztő képességének köszönhetően biztosítja a fal természetes légzését is. A festett fal falmatricával dekorációs falfestéssel egyedivé tehető.

Padló

- A padló lehet sótéglával kirakott, vagy a fent említett módon sóporral felszórt, de hidegburkolat, festett beton, parketta stb. is.A sószobába ventillátor beépítése szükséges, melyet egy jól szellőző térbe, szellőztethető helyiségbe kell kivezetni, s így biztosítja az elhasznált levegő folyamatos cseréjét. A ventillátorok számát a sószoba mérete határozza meg.

Fűtés

Amennyiben fűteni is szeretné a sószobát, akkor fűtésére az infraszaunáimban használatos karbonlapos sugárzók falra történő felszerelését ajánlom. Előnye, hogy rövid idő alatt, hatékonyan fűti fel a helyiséget a karbonlapos sugárzó, s a falra felfogatva esztétikus látványt nyújt, s a pihenőpadon ülve hátunkkal nekidőlve az infraszaunázás élményét élhetjük át.

Sóporlasztás

A terápia fokozására nedves, illetve száraz sógenerátor segítségével ultrahangos rezgésekkel keltett energiával sópára és különböző illatanyag juttatható a levegőbe. Ezáltal a levegő még inkább sós, tökéletesen por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz.A nedves sóaeroszol generátort alkalmazom a só + infrakabinjaimban is. A sószaunában a sógenerátor működtetésével a szauna mély meleg terápiája kiegészül, ötvöződik a sóval, s így a jótékony hatása többszöröződik.A sóaeroszol önállóan inhalátorként is működtethető szerkezet, vagy egy erre a célra elkülönített helyiségbe bevezetve (sószoba, szauna stb.) terápiás jelleggel belélegezhető az előállított tengeri levegő.

Világítás

A világítást tekintve: egy sószobán belül többfajta lámpa is elhelyezhető olvasó, hangulatvilágítás, led fényszalag, fényterápiás izzó, fényterápiás automata, a természetet felidéző csillagos égbolt stb.

Hangtechnika

A hangterápia is megjelenik a sószoba használatakor, speciális hangszórók beépítésével lehetséges a különböző hanganyagok megszólaltatása.

Bútorzat

A sószoba az Ön által elképzelt módon berendezhető sóból is kialakíthatók a bútorzatok: sószekrény, asztal, ülőpad, polc stb., Felszerelhető különböző kiegészítőkkel pl. párologtató edény, aromatartó, sószobrok, sólámpa, só mécses, só párna, gyerek só párna, stb.

Néhány általunk készített Sóbarlang

További infraszaunás képeink a galériában.
Nézze meg őket és szerezzen inspirációt és jó ötleteket!

A Pappszauna bemutatja

Lurdy-Ház sóbarlang

A TV2 Babavilág műsorában bemutatkozik a Lurdy-Ház Sóbarlangja, amelynek kivitelezését a Papp Szauna végezte. Ez a sóbarlang Budapest egyik legnagyobb sóbarlangja.

A Pappszauna Szlovákiában

Kolárovo-i sóbarlang

A Kolárovon található Oázis Idősek Otthonába új sóbarlangot építettünk, amiről egy rövid videót is készítettünk. Nézze meg a sóbarlangot és az utolsó simításokról készült videót!

Látványos és gyönyörű

Eszter sóbarlang

Tamásiban élő megrendelőnk álma valósult meg ezzel a kert hátsó részébe épített sóbarlanggal. A helyszínt egy garázs és az egykori pince biztosította ennek a lenyűgöző sóbarlangnak.

A gyerekek álma megvalósult

Bagi kuckó sóbarlang

Ezt a sóbarlangot megrendelőnk egy a Dombóvár belvárosában lévő gyermekmegőrzőbe álmodta meg. Nézze meg milyen megoldásokat alkalmaztunk a sóbarlang építése során!

Sóbarlang Budapest külvárosában

Hórusz sóbarlang

Ebben a videóban látható sóbarlangot Budapest külvárosában építettük meg. Nézze meg az elkészült sóbarlangot!

wellness részleg Egerben

Hotel Szent István

Ebben a videóban látható komplett wellness részleget és a sószobát az egri Hotel Szent Istvánban építettük meg. Nézze meg az elkészült sószobát!

Ön milyen és mekkora sóbarlangot szeretne építtetni?

Mennyibe is kerül egy sóbarlang projekt?

Erre a kérdésre nehéz egyértelmű választ adni. Attól függ, milyen és mekkora méretben, milyen felszereltséggel szeretné megvalósítani a tervezett sóbarlangot, sószobát.

Ha Ön magánszemélyként csak otthonra szeretne egy sószobát ezt legtöbbször sófalas szauna vagy kisebb sófal építéssel illetve sókuckó építésével oldjuk meg. Egy sószoba árfekvését is sok tényező befolyásolja de legfőképpen a rendelkezésre álló helyiség mérete.

Ha Ön viszont komolyabb sóbarlangban gondolkodik, vagyis nagyobb terület sóbarlangosítását tervezi, egészen más költségvetéssel kell számolni. A konkrét sóbarlang projekt ismeretében fogok Önnek tudni csak árajánlatot adni, bármelyik esetben is keres meg!

Az összeg, melyet Ön a sószobába kíván fektetni, az befolyásolja a sószoba tartalmát, a só milyenségét mennyiségét, a berendezést, a kiegészítőket, én abból az összegből természetesen a lehető legtöbbet próbálom kialakítani.

Viszonylag alacsony műszaki tartalommal is megépíthető egy sószoba. Sóterápiás funkcióját abban az esetben is el tudja látni. A só mindig „dolgozik”. A későbbiekben – igény szerint – a hatékonyság emelésére, bármikor bővíthető még több sófal felülettel, illetve sógenerátorral.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, egy ingyenes személyes helyszíni felmérés alkalmával egyeztetni tudjuk az elképzeléseket, pontosíthatjuk a részleteket, hogy az Önnek legmegfelelőbb sófal, sószoba, sókamra vagy akár sóbarlang megépítésére kerüljön sor.

Természetesen az e-mailben leírt és elküldött elképzelések, esetleg fotók, rajzok alapján is megteszem árajánlatomat. A konkretizálást követően elkészítem Önnek a pontos árajánlatot!

Ha ajánlatom felkeltette az érdeklődését és éppen aktuális Önnek a sóbarlang építés, úgy várom szíves megkeresését a részletek egyeztetése céljából. Felmerülő kérdései megválaszolására bármikor készséggel állok rendelkezésére.

Aki a munkák mögött van:

Papp Róbert

A Pappszauna Kft. ügyvezető tulajdonosa, szenvedélyes szauna építő, aki maga is aktívan részt vesz a szaunák építésében. A Pappszauna szakképzett asztalosokból álló csapatával országosan és a határokon túlra is vállalja egyedi tervezésű szaunák megépítését. Szabadidejében 3 gyermekes családapa, aki szeret focizni és ping-pongozni.